No Waste Methode

Bij Kortkrachtig houden we niet van verspilling. De beschikbare trainingstijd dient goed ingevuld te zijn. En daarvoor hebben we de unieke No Waste Methode ontwikkeld. Het komt er op neer dat we met deze methode meer kunnen doen in minder tijd. Door de training effectiever te maken wordt de inhoud pakkender en leerzamer voor de deelnemers.

Met onze No Waste Methode besparen we ca. 20% van de tijd ten opzichte van reguliere maatwerk trainingen. Lees hieronder hoe het werkt:

Fase 1

Voorbereiding

Het begin van onze samenwerking. De voorbereiding is de basis voor de ontwikkeling van jouw unieke trainingsprogramma. En wat ons betreft de belangrijkste fase!

Fase 2

Training

De feitelijke trainingsfase: hier gaat Kortkrachtig aan de slag met de deelnemers.

Fase 3

Ondersteuning

Kortkrachtig heeft ook na de training aandacht voor het trainingstraject. We nemen de tijd en geven advies over de verdere uitrol van de geleerde vaardigheden.

1

Fase 1

Voorbereiding

Dit is de onderzoeksfase, samen met jou als opdrachtgever. We bespreken welke output de training dient te realiseren. Wat is het wenselijke gedrag wat je graag wilt zien bij jullie medewerkers? Wat gaat er allemaal goed? En waar ontbreekt het aan?

Ook de input van de deelnemers komt hier aan bod. Wat willen zij graag leren? En waar lopen ze momenteel tegen aan?

Voor het slagen van een training is de juiste toon belangrijk en dat vertalen wij in het ontwikkelen van een training die past bij jouw organisatiecultuur. Naast de gesprekken die wij met jou en je medewerkers voeren kijken wij ook naar uitingen van jouw bedrijf op de socials.

En met al deze informatie gaan we aan de slag om het gewenste trainingsresultaat om te zetten naar de bijbehorende (communicatieve) vaardigheden en gesprekstechnieken. We ontwikkelen een maatwerk training die inhoudelijk en didactisch aansluit bij jullie wensen.

Je eigen trainingsprogramma is een feit!

2

Fase 2

Training

De trainingen van Kortkrachtig hebben een kop en een staart. Dat wil zeggen ze zijn concreet en overzichtelijk. Het is duidelijk wat de training gaat brengen voor de deelnemers en dankzij de No Waste Methode sluit de inhoud van de training dus aan bij alle verwachtingen.

Als we vaardigheden trainen zijn dat heel praktische onderdelen. Leren is dan vooral veel doen en ervaren.  Ons advies is dan ook om de trainingsgroepen klein te houden. En met klein bedoelen we: maximaal 6 deelnemers. Dit is de ideale grootte om ook alle individuele trainingswensen van de deelnemers in te vullen. Aan de andere kant realiseren we ons heel goed dat een ideale wereld niet bestaat dus afwijken van het aantal deelnemers kan, maar laten we dat in de voorbereiding zeker bespreken.

Trainingen volgens de No Waste Methode zijn effectief, leerzaam en vooral ook heel leuk.

Want lol hebben in wat je doet, en vooral plezier maken met elkaar, in combinatie met leren is geweldig!

3

Fase 3

Ondersteuning

De training is voorbij en de deelnemers hebben hun gespreksvaardigheden geleerd en geoefend. En verwacht je nu dat het allemaal vanzelf gaat? Natuurlijk niet.

Daarom evalueert Kortkrachtig graag het trainingstraject en de uitkomsten met jou. Als je dat wilt ondersteunen we de direct leidinggevende van de deelnemers. Bijvoorbeeld met een plan van aanpak. Ook na de training houden we graag een vinger aan de pols. Denk daarbij aan:

  • Verdieping en/of uitbreiding van de vaardigheden van de deelnemers.
  • Kortkrachtig als trainingspartner voor andere trainingsthema’s.
  • Ons inzetten op andere afdelingen.
  • We geven, binnen jouw bedrijf, trainingen op een ander (communicatie) niveau.

Kortom, er zijn vele mogelijkheden en maatwerk oplossingen.

Kortkrachtig is de partner om medewerkers en/of jezelf nog succesvoller en vaardiger te maken binnen jullie organisatie!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie trainingsprogramma?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie trainings-programma?

Neem contact met ons op.